''You are only as free as your mind lets you be''
Philip Anselmo

14 Haziran 2010 Pazartesi

Başarısız

Önemli olan mutlu olmak yada zevk almak diyil sanırım. Yani biri-bu birinin özel biri olmasına gerek yok. herangi biri. sen yada ben- eyer mutlu olmayı bilmiyorsa asla mutlu olamaz. anahtarda bu işte 'bilmek'. kullanmayı bilmek. bir insan hiç tamemen çaresiz olabilirmi? bir insan hiç tamamen dibe vurmus olabilirmi? nası bi insan için hiç çıkış yoktur?. evet bu hayat bir insan için gercekten uzun. diptekilere pek çok merdiven sunuyo. herkese bi merdiven indiriyo.

bu görüşle herkesin 'doğru zamanı' gelecek ve herkes rahata kavuşacak diyebilirsiniz. bu 'umit' e bişey diyemem. ama az önceki sorunun cevabını biliyorum. hani su nası bir insan asla içinde bulunduğu kuyudan cıkamaz sorusunun cevabı. cevap o kadar uzakta değil aslına. sadece 'merdiven çıkmayı bilmeyenler' hayatın sunduğu merdivenden yararlanamaz. ve işin acı tarafı merdiven cıkmayı bilmeyenler ordan asla cıkamaz. cok kişi onu cekmeye calısır ama sonuc yine hüsrandır. sonunda o kuyuda unutulur. cıkmak istemiyo denir unutulur. ama bu bi düşünceden başka bişey olamaz asla. kuyudakinden başka kimse bilemez cıkmayı ne kadar arzuladığını ve dışardakilerden ne kadar nefret ettiğini. ama sonuç ne olursa olsun asıl 'sonuç' değilmez. cıkmayı bilenler devam eder bilmeyenler sadece bekler. ne mervideni bekler nede onlara uzanacak eli. sadece kuyunun üstlerine yıkılacağı zamanı beklerler.

ve burda başka bi soru geliyo aklıma. bu insanlar ne yaşamış olabilirki merdiven tırmanmayı öğrenmeyi reddetmişler yada başlarından ne olaylar geçmişki o merdiveni tırmanmayı unutmuşlar? sanırım buda o kişilerin haricinde kimsenin bilemeyeceği ve asla anlayamayacağı bi soru.

insan olmanın en karmaşık yanlarından biri bu sanırım. etrafınızda size 'sizi anladığını' söyleyen o kadar cok insan varki. etrafımızda bizi anladığını söyleyen o kadar cok kişi varki. yanlız tahminlerle yargılayıp sonrada anladıklarını söyleyen o kadar cok kişi. ve belkide daha acısı etrafta 'kimse beni anlamıyo' diyen o kadar cok insan varki.

Kendini kendinden başka kimsenin anlayamacağı gerçeğinden korkan o kadar çok kişi