''You are only as free as your mind lets you be''
Philip Anselmo

2 Haziran 2010 Çarşamba

Simit

ulan aslında simit dediğin şey güzeldir. yani böyle yuvarlaktır gevrektir falan. susam vardır üstüne. bitince susamlarını parmağı ağızda ıslatıp susamlara doğru bastırarak ağıza atarsın yersin falan. dişinin arasına kaçar dilinle senle hide and seek oynayan susamı ararsın falan. ulan simit dediğin güzeldir çarpınca zıbartmaz simit dediğin!

şimdi ne alaka dicen.-gözlerimi kıstım şu anda- bunu bilmen ve anlaman için orda olman lazimdı. o sahneleri o vahşeti görmen lazimdi. simitin sırtına çarpmasıyla aağğh diye inleyeni yere attığında sekipte zıbartan simiti enseye atıldığında iki saniye omuriliğini felç eden o besin görünümlü betonu görmen lazimdı. simite benziyodu ama simit dediğin araba aynası kırmaz lan!

valla. simitin bi parçası arabanın aynasına geldi ayna kırıldı lan. aynanın camı falan diyil. bildiğin ayna yerinden cıktı böyle. bide çıtırlarından olsun demiş hayvan hefrif. en çıtırı geldi. ısırında harbi çatur çutur sesler geliyo. ama dişin parçalanıyomus onun sesi.

ulan hayatımda ilk defa taştan daha cok acıtan simit gördüm. bakırköyde otobüslerin bekleştiği yerde millet otobüs beklerken biz kendimize simit görünümlü taşları fırlatıyoduk. böyle eylence görmedim lan ben. adamın kolu kan toplamıs msnde söylüyodu. şaşırmadım. o simit yapardı çünkü. bide simitin tadı güzel diyodu. bok güzel. dilimde suya çözünmüyoduki tadını alıyım. ulan simite su döktükte yedik lan. ne simitmiş arkadaş.

taş atan çocukarın eline geçse o simit ortamı sker atarlar. polis yakalasada biz kuş besliyoduk aabi der yırtar. valla öyle lan. adam öldürürsün onla. çok ilginç bi simitti. allah kimsenin ağzına sokmasın öylesini