''You are only as free as your mind lets you be''
Philip Anselmo

23 Nisan 2010 Cuma

Bir arkadaştan çok daha fazlası

-iki kadim dostum mert&melih' e girsin bu yazı. biraz geç tanıdığım ama asla unutmayacağım iki öğretmenime-

Sosyalseniz çok fazla arkadaşınız vardır. Antisosyal yada asosyalseniz fazla arkadaşınız yoktur 3-4 tane dostunuz vardır. bütün arkadaşlarınıza sıkıca sarılırsınız dostlarınız olur.ama bazen öyle birileriyle tanışırsınızki ne arkadaştır onlar ne dosttur. tanıdıkça kesfedersiniz onları. o kadar cok yönlü kişilerdirki onlar. ve en güzel tarafı herkes göremez o cok yönlülüklerini. sadece belli kişiler görür.

ve eyer o belli kişilerdenseniz bi arkadaştan bi dosttan daha fazlasıdır sizin için.
bir öğretmen olur. evet evet öyle eften püften hoca diyil ama. tamam size matematik öğretmez-öğretenleride var. matı iyiyse onuda yapar-hayatı öğretir. ama bu hüzünlüyken derdinizi dinleyip size anlıyorum seni diyen tiplerden değildir. gercek bi öğretmendir.

öğrenmek isteyen öğretirken karşındakinden öğrenmesini bilen bi öğretmendir. öyleki onla konusmak diyil sadece dinlemek istersiniz. o konussun siz dinleyin istersiniz. ama tek başına konuşacak kadar burnu havada deyildir. oda konusturur sizi.

tek yönlü değildir dediğim gibi. her konuda konuşabilirsiniz. fikirlerinizi yargılamaz.tartar deyerlendirir ama yargılamaz. yanlışsın demez sana. ben böyle düşünüyorum der. ama sana yanlışsın diyecek kadar burnu havada değildir. sende ona diyemezsin zaten. yanlıssa bile bilirsin o senin için yanlıştır ama onun doğrusudur. zaten belkide onu öğretmenin yapan budur. öğretmekten vaz geçirmeyen budur.

her ne olursa olsun konustukca büyürsün. olgunlaşırsın. rahatlarsın en başında. beynini kullanmanın mutluluğunu yaşarsın. büyürsün konustukça. fikirlerinde senle beraber büyür olgunlaşır gelişir. yanlışlarını söylemez sana. yanlışını fark ettirir. düzelt demez düzeltmen düzelmen gerektiğini hissettirir. fikirlerini seni büyütür onlar. şekillendirir.

işte bu yüzden bir arkadaştan bi dosttan çok daha fazlasıdır onlar. bir öğretmendir. zor anında elini omzuna koyan yanlız hissetiğinde yanında olan düştüğünde elinden tutup kaldıran en iyi dostun olan öğretmenlerdir onlar.