''You are only as free as your mind lets you be''
Philip Anselmo

21 Mayıs 2010 Cuma

balta

hayat dediğin başkalarının doğruları aslında(ve hayır daha 17 yaşında hayatın anlamını çözmüş bi zıpçıktı gibi görme beni. sadece içimden geçeni söylüyorum burda)

biraz düşünürsen sanırım hak verirsin bana. insanlar sürekli hayatlarını başkaları için yaşıyorlar. toplum denen çarkın dişi olmak için. ve kimse demiyor bi diş eksik olsa ne olur diye. biliyolar çünkü bi diş eksilirse diğer dişlerde gidecek peşinden. o yüzden herkes diş olmalı istisnasız. ısrarla olmayanlar ise itilmeli hayattan. yok sayılmalı.

Doğduğumuzdan beri aklımıza beynizimin içine ruhumuza vicdanımıza zorla sokulan bi düşünce var. aman başkası ne der? tecavüz eder gibi rahatsız edici yapay samimiyetsiz bi soru. ama bi o kadarda gerçek ve var olan.

onu yapma elelem ne der bunu giyme adın çıkar. kimse hayatını yaşamıyor. herkes daha önceden birileri tarafından belirlenmiş tek bi hayatı devam ettirmek için çalışıyor. tersini yapanlar ise deli. heh. asıl deli sizsiniz be. bunu göremeyecek kadar delirmiş olan sizsiniz. evet siz size verilen otoriteyi doğru kabul eden siz. doğruları otorite yapmak yerine otoriteyi doğru yapan sizsiniz asıl deliler.

bir baltaya sap olmak için hayatı boyunca didinen siz. size verilen baltaya uyabilmek için kendini yontan sizsiniz asıl dışlanması gereken.

Biz ise birdenbire boş kalan yollarda kaldık. eskiden işlek olan yollarda. doğrulara giden yollarda. şimdi ise insanlar kolay hedef olan gösterilen doğrular yolunda. insanlar o yolu tercih ettikçe eski işlek giderek yıpranıyor. ve giderek dahada zorlaşıyor o yoldan ilerlemek. ilerledikçe daha çok deli çıkıyor sizi 'gerçek' doğruya götürmek isteyen. ilerledikçe daha çok akıllı çıkıyor söylenenin kölesi olmuş. sen koştukça onlar çekiyor. sen ittikçe onlar yardım istiyor seni geri cevirebilmek için.

nereye gideyim dediğinde gerçeğe diyorlar gerçek orada dediğinde ise vuruyorlar. direnirsen harcıyorlar seni. oracıkta bitiriyolar işini. eski işlekte bir deli daha çıkıyor ve ibret alın diyor ulaşılması gereken gerçeği arayanlara. bakın buda sizin gibi deliydi siz böyle olmayın diyor çeviriyor yolundan. bir balta daha veriyor eline üstünde gerçek yazan. bir balta daha sapını buluyor. o sap uymak için yontuyor kendini yavaş yavaş. baltaya sap olmak için yontuyor farklılıklarını. yontuyor onu o yapanları. sonunda tek oluyor. 'bir' oluyor. ötekiler gibi oluyor. doğru yolu buluyor. bir balta daha veriyorlar eline üstünde gerçek yazan. diyorlar hadi git o eski işleğe yap görevini kurtar o kayıp gençleri.