''You are only as free as your mind lets you be''
Philip Anselmo

30 Mayıs 2010 Pazar

Yaz Gelmiş

Hani diyolarya 21 haziran-emin değilim bu tarihtent yazın başlangıcı diye. yalan olum o. inanmayın yiyolar sizi. misal karpuz kabuğunun denize düşme tarihi diye bi fikir daha var oda yalan. o zaman avrupaya falan yaz gelmiyo hiç yada yazı sadece türkler getiriyo. tanrının türklere görevi bu olabilir aslında. düşünmek lazim. neyse gerçi deniz olmayan yerdede bu teori çöküyo. o yüzden bunada yalan diyip geçiyoruz.

yazın geldiği buzdolabindan anlasılır hacı. harbiden. isviçreli bilim adamları diyo bunu. buzdolabında ayrı bi sürahi şişe yada kavanoza su soğusun diye bırakıldığu gün yaz gelmiş olur. tabi bu mantıkla yaz değişken bişey ama doğrusuda o zaten. bana yaz gelir sen hala üşüyo olabilirsin. o yüzden yaz dediğin şeyin geliş tarihi buzdolabındaki soğuk su ile anlaşılır.

ne büyük şenliktir o aman allahım. eve gelirsin bir bakarsınki buz dolabında su var. hayvan gibi sürahiden kavanozdan içersin o suyu. üstüne akar böyle soğuk soğuk. yaz odur işte. yaz kavanozdan üstüne akan soğuk sudur. yaz böyle güzeldir.

Bize yaz geldi. sizede en kısa sürede yaz gelmesi dileğiyle.