''You are only as free as your mind lets you be''
Philip Anselmo

28 Mayıs 2010 Cuma

şarkı

yemişim şiiri düzyazıyı sevgiyi aşkı hüzünü acıyı mutlulu anlatmanın en güzel en sanatsal yolu şarkıdır hacı. bir sarkının bir esturmanla birleşmesi ve mükemmeli oluşturmasıdır . o mükemmelik yakalanınca işte o an sanat olur. diğer herşeyi ve her dalı geçer. o anda mükemmel olur yaptığını iş. duygunu hissetiğini o anın yaşadığın hayatın sana hissettirdiğini geçirebildinmi esturmanına şarkına sesine yazına işte o an mükemmeli bulursun.

bana kim panteranın hallow undan daha hüzünlü bir şarkı söyliyebilirki. ölen en yakın arkadaşa yazılan bu şarkının verdiği hüznü kim verebilir? şarkının sonlarında tanrıya öfkesini kusarken öyle bi verirki duygusunu şaşar kalırsın. öylece dinlersin sadece. ve bişey farkedersin my best friend come back derken hissedersin acısını. seninde acın olur o. ve yanlız olmadığını anlarsın.

gene panteradan cemetery gates misal. ölen sevgiliye yazılmış bi şarkı. kim diyebilir acın geçek diyil diye. yağmuru izlerken tek gördüğünün onun yüzü olduğunu söyleyen birine onu yarım bırakıp gittiği için gidene kızan birine kim karşı cıkabilirdiki. şarkıyı dinledinizde o gitarın cınlamasını hafif tırmalayan sesini öyle bir kabullenirsinizki. o duygu başka hiç bir şekilde verilemez gibi gelir. şarkıyı dinlerken bir rahibin size döndüğünü görürsünüz. yüzünde tek damla yaş olmayan bi rahibin size döndüğünü. rahip için yeni olmayan bi olaydır ölüm. o anı yaşarsınız. kaybetmişsinizdir sevdiğinizi.

yada en güzel örneklerinden biridir barış manconun kol düğmeleri şarkısı. o duygu o his. kendini ve sevdiğini iki kücük kol duğmesi yerine koyması o düğmelerin ayrı kollarda olması sadece gece kavuşabilmeleri ve her sabah tekrar ayrılmaları.

yada yavuz çetin in sadece senin olmak şarkısı. adam aşıktır. adam cok sevmiştir. ve bu dunyada tek istediği senin olmaktır. o sözleri duyunca anlarsın işte. sende aynı şeyi istememişmiydin vaktinde. sadece onun olmak. sadece ona ait olmak. yavuz abi gibi istediğim aslında çok şey değil dememişmiydin?

bana göre ne resim ne şiir nede başka bi şey. bir duyguyu anlatmanın en iyi yolu en sağlam yolu müziktir. kendini bulursun o notalar o ezgi arasında. kendi hayatın akar. duyduğun öykü senin yaşamıdır. senin hikayen anlatılır orda. senin çığlığın yankılanır.

Bir şarkı bir insanın ağzına sıcabilirmi? bu gun bunu gördüm bende. sıçar. hele bide bi geçmiş varsa ortada.. insanın ağzına bile sıçar.

(yukarda ismi geçen ve geçmesi gereken şarkıları dinlemeniz tavsiyedir)