''You are only as free as your mind lets you be''
Philip Anselmo

21 Mayıs 2010 Cuma

feysbuk

aslında fikir olarak güzel bi fikirdi. yani öyle bi site acmak falan. heralde tahmin etmemişlerdi bu kadar ilgi görceğini. hayat işte. ilginç insanlarla dolu.

merak ediyorum mantıkları neydi. hacı bi site yapcaz eski arkadaşları bulcaz. ee bumu yani? insan ol git eski arkadaşını telefondan ara bul lan işte. sanal dünyanın sanal olmus eski arkadaşlarını sanal ortamda sandalyeden kıcını kaldırmadan bulmak ve onlarla sanal sanal muhabbet edip sosyalleşmek. gerci kimseye hak vermemezlik edemem sex'in bile sanal olarak odamıza girdiği bu garip çağda arkadaşlıklarında sanal olması gayet normal.

ki zati artık facebook dediğimiz olay bi vidyo paylaşım sitesi gibi bişey oldu. istersen headbang gibi sayfalardan metal müzik vidyolarını izliyosun istersen LiSeLi QenÇHlİKH FULL TiMe PiQHliQ sayfasından güldürmeli vidyolara bakıyosun. ha bide liseli kız gruplarındanda fantazilerini karşılıyosun falan. yani öyle arkadaş bulma olayı yalan olmus artık. bide hangi arkadaşının doğum günü ne zaman onu öğrenip face deki 'duvar' ına iyiki doğdun yazıp doğum günü kutlamış oluyosun. sonra farmvilden inek falan yetiştiriyosun ne bilim akvaryumun oluyo balık besliyosun falan. aslında facebook yapamadıklarını yapma mekanı oldu gibi. devasa bi mmorpg gibi. gerçekte arkadaslık kuramayan asosyal insnaların birbirlerine 'arkadaşlık teklifi' göndererek sosyalleşmeye calıştıkları altta cıkan kimler online geyiğinden yararlanıp msn ini alamadığı kişilerle slm nbr çk tatlısın diyerek muhabbet kurdukları bi yer oldu.

aslında tam bi özgüvensiz insanların buluşma noktası gibi. ha tamam bunların haricinde binlerce nedenden acan insan vardır yok demiyorum. ama coğunlupa dönüp bi bakın. çok hüzünlü bi tablo var ortada.

bi zamanlar bende onlardan biriydim evet. ha hala özgüvensizim falan ama en azından boşa bi umut belki gız galdırırıh lan düşüncesi yok. büyük bi eksiklikmi? eöö hayır. hatta olmasada pek bişey kaybetmezmişim. ha bi tek etkinlikler kısmını sewerdim. bak o iyi bişeydi. onu tutmustum. nese artık tekrar takvim yapraklarına kazıycaz gelecek günleri ve günlerin getireceği güzellikleri