''You are only as free as your mind lets you be''
Philip Anselmo

7 Mayıs 2010 Cuma

Masalların Gerçek Yüzü

Masallar ne güzeldir dimi. Hep mutlu sonla biter. Hep iyiler kazanır. Hep mutlu olur prenses. Hayatta böyledir denir. İyi olursan hep kazanırsın derler.Ve bizi bi güzel yerler.

Aslında hiç bi masal iyi bitmez. iyi biter sadece sanslı olanlar için.

Pamuk Prensesi al mesela. 7 cüce yolda hiç tanımadıkları yabancı bi kıza evlerini açar yemeklerini paylaşır onun mutluşuğu için madene gider çalışırlar didinirler. sonra cadı onu zehirler. güzelliği bozulmasın diye camdan mezar yaparlar ve onu sevmeye devam ederler. sonra günlerden bir gün prensin teki gelir tek öpücükle sihiri bozar prenseste prensle kaptırır gider. cüceler ise gene kendileri ile kalır. al sana masal. herkes prens olduğunu hayal eder. kimse cüceyi oynamaz masalda. ama hayatta hepimiz prensesi calınan cüceleriz işte.

Sonra çirkin ördek yavrusu var bide. ördeklerin arasına karışır ördekler buna çirkin der ama beslerde dışlamaz. sonra kuğuya dönüşür uçar ve sürüye katılır. onu farklılığına rağmen seven ördeğe dönüp bakmaz bile uçar gider. herkeste bir gün kuğu olucağını sanır. ama çoğu arkadan bakan ördek olur

işte böyledir masallar. tamamı yalan dolan. hep iyi sonla biter. sadece bi kaç sanslı insan için. kalanlar hep cüce hep bekleyen ördek.