''You are only as free as your mind lets you be''
Philip Anselmo

17 Temmuz 2010 Cumartesi

aptalla akıllı arasındaki temel fark

hiç düşündünüzmü aptalla akıllı arasındaki temel farkı. aslında bi tane değildir bu fark. pek çoktur. ama en sevdiğimde şudur

-aptal gidiceği yeri düşünür, akıllı kat edeceği yolu. aptalın aklında ulaştığında tadacağı keyifler vardır akıllının aklında yolda çekeceği zahmet.

ama işin en ironik kısmı kimi akıllı yolu fazla zahmetli bulduğu için asla yola cıkmaz ve o güzel yere varamaz.
ancak pek cok aptalda o yere varmak için yola çıkar ama asla o yolu tamamlayamaz. sonuçta her iki tarafında kaybedenleri ve kazananları olur. peki neye göre kazanır yada kaybederler? şans? kader? inanç? bilmem. hiç kazanan yada kaybeden olmadım.

'denemelin' demek çoğu kez kolaydır aslında. sürekli denemeye devam etmelisin.;

yoldaki zorluklardan bıktım diyen birine ama denemezsen o güzel yere asla ulaşamazsın demek kolaydır.ama asıl zor olan peki sen denemeye devam ediyomusun? sorusuna cevap vermek pek azı evet diyebilir. pek azı gerçekten evet diyebilir.
çoğu durup beklemeyi umut etmeyi devam etmek olarak görür. kendini kandırmakla yetinir. kendilerine yalan söyleyip mutlu olurlar ve sizide bu yalanlara inandırmak kendi yalanlarınızı uydurup onların kölesi olmanız için teşvik ederler. bu yüzden çok fazla aptal ve çok az akıllı var. aptal olmak çok kolay aslında. sadece güzel günler orda bunların hepsi biticek diyince mutlu oluyosunya. bi düşün. söylediğin saçmalıklara inanmak için ne kadar aptal olduğunu düşün. ne kadar aptal olduğumu düşünüyorumda. gerçekten aptalım. neden o akıllılardan değilim diye hep kızarım kendime. korkuyorum çünkü. bu gerçeği kabullenmekten korkuyorum. yeteri kadar güçlü olmadığımdan bu gerçeği kaldıramayacağımdan korkuyorum.

aptalla akıllı arasındaki büyük benzerlikten biride 'korku'. ikiside korkuyo. biri asla ulaşamamaktan yolda kaybolmaktan korkuyo diyeri yola cıkamamaktan oraya ulaşamamaktan korkuyo. biri hedefe giderken acı cekiyo diyeri hedefe asla ulaşamayacağı korkusundan.

ikiside acı çekiyo aslında. ikiside çaresiz. hiç bi şey elinden gelmiyo. oturup bekliyo. 'biri'nin sihirli ilahi eliyle onları çekip kurtarıcaklarını bekliyolar.

Size bi sır veriyimmi?
Gelmiycek. Yok öyle biri.

Ve aptal olmaktan daha ağır olan bişey varsa oda farkında olan bi aptal olmak.